Melinda Jacobs sorg – 4 år efter tragedin med Lilla hjärtat 

Melinda Jacobs har ägnat sitt liv åt kampen för barns rättigheter. Hon var fostermamma åt ”Lilla hjärtat” som uppmärksammades i media 2020. Nu visar hon upp sorgen. 

Melinda Jacobs är fosterhemsmamma.

Under våren 2022 offentliggjorde familjehemsmamman Melinda Jacobs och artisten Martin ”E-type” Eriksson att de var ett par – och sedan gick allt snabbt. 

Knappt ett år efter att paret gick ut med sin relation fick de sitt första gemensamma barn, dottern Izadora. Melinda hade tre biologiska barn sedan innan och två fosterhemsplacerade – vilket gjorde nytillskottet till det sjätte i ordningen. 

Men långt innan relationen med Martin Eriksson blev offentlig blev Melinda uppmärksammad i media med anledning av fallet ”Lilla hjärtat”. 

Melinda Jacobs i riksdagen.

Melinda Jacobs är fostermamma  

"Lilla hjärtat" hette egentligen Esmeralda, en treårig liten flicka som Melinda var fostermamma till. Efter en lång vårdnadstvist fick Esmeralda återvända till sina biologiska föräldrars hem – något som slutade i en tragedi när den lilla flickan avled i deras hem 2020. 

Sedan dess har Melinda kämpat för barns rättigheter. Bland annat har hon släppt boken ”Hon hette Esmeralda: berättelsen om Lilla hjärtat” och lyckats få igenom en lagändring vid namn ”Barnets bästa när vård enligt LVU upphör – lex Lilla hjärtat”.

Melinda har fortsatt kampen för barns rättigheter, som än idag är fosterhemsmamma till två barn.

Melinda Jacobs och socialminister Lena Hallengren (S).

Melinda Jacobs sorg på Esmeraldas födelsedag

Sorgen efter dotterns bortgång för snart fyra år sedan lever kvar och Melinda delar med jämna mellanrum med sig av bilder på Esmeralda i sina sociala medier. 

På årsdagen för hennes bortgång publicerade Melinda ett känslosamt inlägg på sin Instagram. 

”Du är i varje andetag, i varje tår. I varje leende vart än jag går. Du skrattar i vinden och dansar med regnet. Lyser med solen och sover hos månen. Jag kan inte se och röra dig men du är alltid närvarande i mig. Vi saknar och älskar dig. 4 år sen idag….”, skrev hon då. 

Den 25 april inträffade en annan årsdag som påminde Melinda ytterligare om tragedin. Esmeralda skulle nämligen ha fyllt åtta år. 

”Vi har aldrig så mycket tid tillsammans som vi tror… Jag hoppas att vart du än är når min kärlek dig.Du finns i alla mina andetag. Det är din födelsedag, 8 år idag. Det finns inget jag önskar mer än att vi hade fått se dig utvecklas och växa upp. Jag ser framför mig att du och Emma dansar på molnen idag. Älskade Essmi”, skrev Melina på sin Instagram.