Carola kärlekshyllning till dottern – orden om relationen: ”Världens lyckligaste”

Carola Häggkvist dotter Zoe fyllde nyligen 15 år och det rörde upp en del känslor för artisten som skriver en öppenhjärtlig text om relationen med dottern. 

Carola uppmärksammade dottern Zoes födelsedag med en fin text.

År 2012 adopterade Carola Häggkvist, 56, dottern  Zoe Häggkvist från Sydafrika. Vid tiden för adoptionen var Zoe tre år gammal och nu har dottern hunnit fylla 15. Artisten har tidigare beskrivit första mötet med dottern som "heligt" och att de är en "match made in heaven". 

Men det var inte en helt enkel resa. Det visade sig nämligen vara ganska svårt för ensamstående att adoptera barn. 

Carola och Zoe Häggkvist 2013.

Carola är ensamstående mamma till dottern Zoe

Tillsammans med ex-maken Runar Søgaard fick Carola sonen Amadeus Søgaard år 1998, paret skilde sig blott två år senare. 

Åren gick och Carola kände en stor längtan att skaffa ett till barn, men hittade ingen att skaffa det med. Hon adopterade då Zoe som ensamstående mamma. 

– Jag hade en stark längtan i hjärtat, jag ville få fler barn. Men jag hittade ingen man jag kunde tänka mig att ha barn med. Då ställde jag mig i adoptionskön. Bara tanken – det finns en möjlighet att få bli mamma till ett barn som redan finns och inte har föräldrar – den är så stor. Den har funnits med sedan jag blev fadder 1985, har Carola tidigare sagt till tidningen ”Elle” och fortsätter:

– Jag ställde mig i kön men då var det inte tillåtet för ensamstående att adoptera. När det ändrades hann jag skicka in pappren i sista sekund innan jag blev för gammal. Det gick igenom.

Carola och Zoe 2019.

Carola visar upp lyckan med Zoe

Att Carola och Zoe har en fin och nära relation har nog inte undgått någon, speciellt inte de som följer artisten på sociala medier. Där lägger hon ofta upp långa, känslosamma texter om dottern och deras fina relation. 

Den 5 maj var en stor dag, Zoe fyllde nämligen 15 år och det firades givetvis med dunder och brak. 

På Instagram publicerar Carola en öppenhjärtlig och känslosam text om hur mycket dottern betyder för henne. 

”Min dotter fyller 15 år idag!! Ja du såg rätt … helt otroligt vad tiden går sedan våra ögon möttes för första gången i Johannesburg 2012. Du är en sådan stor blessing i mitt och andras liv love. Om du bara visste!!”, inleder Carola. 

Hon fortsätter beskriva hur firandet av årsdagen blev: 

”Du blir moppe - myndig nu .. och i år valde du att bjuda hem några klass tjejer för en spa kväll! Vad mysigt det blev. Tack Jimmy också för fin middagsgryta. Mums. Och toppen tårta från Mr Cake. Mysigt att gratta dig imorse med sång och gitarrspel.. hi hi.”

Artisten avslutar med en fin kärleksförklaring: 

”Jag är världens lyckligaste mamma som har dig och Amadeus. Tack för alla fina, och glada minnen vi har fått tillsammans dessa år! Övertygad om att de bästa åren ligger framför Dig. Guds frid i hjärta och ledning på din väg älskade Zoe önskar mamma. I LOVE YOU”