Lotta Engberg återförenad med exmaken – orden om relationen: ”Bara glädje”

Lotta Engberg och Anders Engberg var gifta i åtta år. 30 år efter skilsmässan har paret återförenats. 

I slutet av januari 2020 gjorde Lotta Engberg, 61, något riktigt oväntat när hon öppet flörtade med Mikael ”Soldoktorn” Sandström, i Aftonbladet. 

– Doktor Mikael tycker jag är intressant. Honom är jag lite nyfiken på. Om han ringer kan jag tänka mig att gå på dejt, sa hon då. 

Bara sex månader senare kunde Lotta och Mikael Sandström bekräfta att de var ett par. 

Mikael Sandström och Lotta Engberg.

Men långt innan Lotta och Mikael fann kärleken i varandra var Lotta gift med Anders Engberg, 73. Det forna paret fick tillsammans två barn tillsammans döttrarna Malin och Amanda

Nu har Lotta och Anders återförenats! 

Lotta Engberg om relationen med exmaken 

Lotta och Anders Engberg träffades redan 1984 när de körade bakom bröder Herreys när de tog hem vinsten i ”Eurovision song contest”. Lotta och Anders var med bandet under hela Mello- och Eurovisionresan och även på den efterföljande sommarturnén.

Bara två år efter mötet gifte sig Lotta och Anders och under äktenskapet fick de döttrarna Malin och Amanda. Efter tio år tillsammans varav åtta som äkta makar, skilde sig paret 1994.

Under åren har paret behållt en god relation till varandra och de träffas då och då på familjesammankomster för barnen och barnbarnen. 

– Vi har en fantastisk relation. Vi har världens finaste barn och barnbarn, säger Lotta till Expressen om relationen till Anders i dag.

Anders och Lotta 1994

Lotta Engberg och Anders återförenade: ”Bara glädje”

2024 markerat 40 år sedan bröderna Herrey tog Europa med storm – vilket uppmärksammades i ”Bingolotto” och på scen bakom bröderna stod återigen Lotta och Anders och körade. 

Till Expressen säger Lotta att hon har många fina minnen ihop med Herreys – och Anders såklart. Bland annat den stora turnén de gjorde ihop efter Eurovisionvinsten. Hon tycker även att återföreningen i söndagens ”Bingolotto” var fin.

– Vi knyter ihop påsen på något sätt, säger hon och fortsätter.

– Det finns ingen bitterhet, bara glädje, säger Engberg.