• Razorcrest

    IVF/ICSI 2024

    Hej alla!

    Hoppar in här jag med :) Var idag på första mötet inför starten på IVF-processen. Vi valde Livio på Kungsholmen då de verkade ha bäst statistik i Stockholm, så håller tummarna för att det fungerar även för oss. Är lite orolig men också pepp på att äntligen få sätta igång.

    Jag har högt AMH-värde och har ingen egen ägglossning. Har gjort flera rundor med Letrozol men det vill inte fungera av någon anledning. Annars hittar de inga fel på någon av oss. Är 32 år.

    Läkaren nämnde att pga mitt AMH-värde måste vi ta det försiktigt med stimuleringen och antagligen köra på FET pga risk för överstimulering. Någon som hört liknande? Finns det något man kan göra för att minska den risken?

    Håller tummarna för oss alla! Hjärta

  • Razorcrest
    BaeA skrev 2024-01-17 14:39:39 följande:
    Mitt AMH är 3.8, så fick också göra totalfrys och väntar nu FET i naturlig cykel. Det jag fick ta efter mitt andra plock för att undvika överstimulering var Fragmin i 10 dagar, jag fick ut 30 st. Annars tror jag inte att man kan göra något spec. 

    Säker på att det kommer gå toppen, fint att få komma igång för er del snart!
    Tack för svar! Mitt AMH är mellan 8-9 så lutar nog åt det med skulle jag tro :) Läste på något amerikanskt forum att FET generellt ger bättre resultat, så får hoppas på det.

    Stort lycka till med FET! När är det dags? 
  • Razorcrest

    Fjällfärd - Wow, stort grattis!! Jag ser definitivt ett streck :) Måste vara en otrolig känsla!

    Jag tycker också det är så svårt med öppenheten kring det här. Den enda som vet är min chef haha... Det har dock varit jätteskönt att han vet om detta och han är superförstående med att jag springer till läkaren hela tiden. Min sambo har annars velat att vi håller detta för oss själva vilket jag respekterar.

    Det svåraste är känslan av isolering och ensamhet. Jag har aldrig varit en person tidigare som tacket nej till fest eller middagar. Brukade själv styra mycket kul med vännerna. Men nu har jag hållit mig undan mycket senaste året. Känns som jag tappat mig själv på vägen. 

    Jag ska ha möte på Livio nästa onsdag igen och gå igenom sprutorna. Jag hoppas såååå mycket att min mens inte hinner komma innan dess för då kan jag starta efter det mötet. Har väldigt oregelbunden mens... Vill bara sätta igång! :)

    Hur ser det ut för er andra? :)

  • Razorcrest

    Det är verkligen så himla fint att ha denna plats och att få läsa alla era tankar. Uppskattar så mycket att ni delar med er. Det har varit skönt att få skriva av sig lite också :) Min sambo är verkligen jättefin i allt det här, men det känns ändå ensamt. Oavsett hur mycket han engagerar sig tror jag inte att han riktigt förstår allt jag går igenom både fysiskt och mentalt. 

    Jag märker att tankarna på IVF tar upp stor del av min vardag, så kanske är en bra idé att skriva en dagbok? Få utlopp för allt i hjärnan. Som du säger Kristina95 så är det säkert fint att titta tillbaka på sen :) Då kommer kampen ha varit värt det. 

     

  • Razorcrest

    Emmylo, åh förstår precis hur du känner dig. Skönt att du mår bättre Hjärta Jag hade också ett rejält breakdown igår. Jag vet inte ens varför. Kanske för att det var mycket barnsnack i helgen med mina vänner. Men tyvärr fick min sambo ta hela smällen, vilket han inte förtjänade.

    Jag tror att verkligheten med hela IVF-grejen börjar sjunka in. Jag har nog varit bra på att stoppa huvudet i sanden hittills och tänkt att det där nog ordnar sig. Nu när det är så nära blir jag så sjukt osäker. Usch vad jobbigt det är..... Imorgon ska jag tillbaka till Livio och lära mig om sprutorna. Min mens lär dyka upp vilken dag som helst så då blir det till att sätta igång. Nu börjar det bli nervigt!

    Starkt jobbat Sofia1332!! Skönt att höra att det gick så bra. Förstår helt att du väljer att ta sprutan själv, det kommer även jag vilja haha. Måste ha kontroll över något :)

  • Razorcrest
    EmmyLO skrev 2024-01-24 17:31:07 följande:
    Det är så mycket igenkänning i det du skriver. Det är som att man nätt och jämt orkar hålla fasaden dagligdags med alla interaktioner med gravida och de med barn. I vart fall jag blir uttömd på energi av att hålla ihop mig själv i stunden... Ofta har man ju turen att få lite andrum för att ladda om inför nästa oundvikliga "bebissnack". Men när det är mer långvarigt så "brister" det till slut. Jag tror säkert att din sambo har förståelse. Hoppas att ni har kunnat prata om det <3 

    Gick det bra på Livio idag? Jag träffade en jättegullig barnmorska för min genomgång av sprutorna. Men det var så mycket information och blev korvstoppning, mindes nästan ingenting efteråt haha.

    När beräknas du starta med sprutorna?
    Jag känner precis samma. Det är nästan som att jag i stunder ser mig själv utifrån? Svårt att förklara. När det blir mycket barnprat fokuserar jag mer på typ mitt minspel och försöka vara obrydd. Det blir nog som du säger för tungt att upprätthålla fasaden tillslut. 

    Det gick bra! Träffade också en jättegullig barnmorska som gick igenom allt. Men håller med om att det var svårt att ta in all info haha. Hoppas något fastnade. Går du på samma ställe? :) 

    Jag startar så fort mensen drar igång, vilket borde vara vilken dag som helst. Håller verkligen tummarna att det inte dröjer, så trött på all väntan. Var det i februari du skulle starta? Hur mår du föresten? <3
  • Razorcrest
    EmmyLO skrev 2024-01-26 08:37:36 följande:
    Sån igenkänning i det du beskriver!

    Min sambo kunde dessvärre inte följa med på genomgången med BM så jag försökte febrilt anteckna så mycket i mobilen som möjligt och sedan återge det för honom. Han hade fler frågor än jag hade svar haha, men vi hann ställa dem till läkaren  i efterhand eftersom vi inte kom igång i januari som planerat. Jag går på Livio Kungsholmen, vilken Livio valde du? :)

    Åh så spännande! Blir pirrig för din skull. Förstår att det måste kännas så skönt att komma igång! Ska du börja dag 1 eller dag 2 på mensen? Ja, det stämmer! Min mens beräknas 5 februari, vilket är typ en vecka innan den inledningsvis beräknades. Så jag ska nog slå Livio en signal och bara ge en heads up. Jag har mått ganska bra senast dagarna, försöker att hitta en acceptans i situationen. Hur mår du? Du får jättegärna berätta hur det känns med sprutan. <3
    Haha känner igen mig! Så mycket info att ta in. Är lite orolig för att göra fel, men förhoppningsvis går det hyfsat bra. Jag går också på Livio Kungsholmen :) Tycker de verkar jättebra hittills och så skönt att det i princip bara var att sätta igång direkt.

    Åh, tack <3 Min mens blev såklart några dagar sen. Den enda gången jag verkligen velat att den skulle komma i tid haha. Men den satte igång idag som tur var. Jag pratade med Livio i fredags och kommer mensen under helgen får man ta första sprutan måndagen efter. Så imorgon smäller det :) Lovar att uppdatera dig hur det var! Ska ta recovelle första dagarna. Vilken ska du ta? Verkar vara så olika när jag läser här.

    Vad skönt att höra att du mår bra och att det börjar närma sig starten för dig med :) Så spännande! Låter bra att ge dem heads up. Känns som jag ringt dem massor med konstiga frågor och de är så gulliga varje gång. 
  • Razorcrest
    EmmyLO skrev 2024-01-29 18:56:23 följande:
    Wow, då kör du igång idag! Pirrigt! Håller tummarna att det ska kännas ok med sprutan. Heja dig ikväll! <3

    Jag vet, de är så oerhört tålmodiga med alla ens ängsliga frågor, haha.

    Jag ska ta Gonal-F (150) några dagar och därefter lägga till Ganerelix. Håller med om att det verkar vara så otroligt olika, t om för oss som går på samma klinik!
    Åh tack! Vad gullig du är <3 Nu är jag igång :) Tyckte själva sprutan inte kändes något, det var mest mentalt obehagligt. Men jag tänker nog att man vänjer sig under veckan. Så det kommer att gå toppen för dig med! :)

    Tycker jag redan idag känner lite spänningar vid äggstockarna, men det kanske bara är inbillning. Ska bli väldigt spännande att se hur kroppen reagerar. Är både otålig, pepp och nervös samtidigt haha.
  • Razorcrest

    Hur kände ni er under dagarna med sprutorna? Vet inte alls vad jag ska förvänta mig, men känns som jag mår oväntat bra typ? Eventuellt att det drar lite ner mot äggstockarna.

  • Razorcrest
    Micasto skrev 2024-02-01 17:07:23 följande:
    Jag tar sprutor just nu för första gången (Bemfola och Garnierlix). När jag bara tog Bemfolan kände jag lätt illamående framförallt under förmiddagarna men jag tycker det blivit bättre (eller så har jag blivit van?) sen jag började med Garnierlix. I övrigt känner jag mig något spänd i magen. Ska på UL imorgon så får se hur det går 😊
    Tack för svar och skönt at höra att du mår bättre :) Det är säkert jätteolika för alla hur man reagerar. Blir så osäker hela tiden på om jag gör rätt haha.

    Stort lycka till på ultraljudet idag! Håller tummarna :)
Svar på tråden IVF/ICSI 2024