Inlägg från: Anonym (mee) |Visa alla inlägg
  • Anonym (mee)

    39 och planera barn

    Här är en till..Jag är 38 och vi försöker få barn. Varit gravid två gånger på raken men fick missfall båda gångerna tyvärr. Försöker se det som positivt att jag ändå lyckats bli gravid. 

  • Anonym (mee)
    Anonym (Hoppfull) skrev 2022-08-24 14:28:54 följande:
    Det är inte omöjligt, försöker jag tänka. :)
    Men är det så svårt? I Stockholm, och säkert andra storstäder, är det vanligt att få barn i den åldern. Blev lite nervös nu, har liksom tänkt att det kommer gå förr eller senare.
  • Anonym (mee)
    Anonym (Hoppfull) skrev 2022-08-24 15:07:08 följande:
    Alltså fertilitet sjunker väl rätt mycket sett på populationsnivå där. Finns väl siffror på det. Däremot är den ju väldigt individuell med.

    Jag tänker ju lite att ens fönster är mindre. Har du problem som 29-åring har du ofta fler år att försöka förstå varför. Får du problem när du är 39/40 är tiden knappare och behöver du hjälp får du ofta söka dig privat och betala då.

    Men det ÄR ju många som får barn ändå även runt 40!
    Jo det är sant. Jag blev gravid lätt med mitt första barn, inte planerad, sedan blev jag gravid snabbt med dom andra två som tyvärr slutade i missfall. 
    Hoppas innerligt att det går vägen. Vi är på tredje försöket just efter missfall.

    Som du skrev, upptäcker man att man har problem sent blir det ju svårt.
    Hannis1983 skrev 2022-08-24 15:19:01 följande:

    Här börjar det också bli vanligt och jag bor ändå i en småstad så jag tror inte det är omöjligt. Kanske bara lite svårare men det är ju ingenting som säger det heller. Skäms



    Ja det kanske tar längre tid.
  • Anonym (mee)

    Jag har själv nedräkning tills bim nu..Vill testa redan imorn men tror det är för tidigt, Äl+10 då. Hoppas, hoppas jag är gravid men tyvärr har jag mensvärk från och till ändå sedan Äl+3 :/. Vill liksom bara att det ska sätta igång i såna fall..

  • Anonym (mee)
    Hannis1983 skrev 2022-09-02 12:23:37 följande:

    Majonnäs: det förstår jag, blir ju en negativ påminnelse att se mailen. Hoppas du får en så fin helg som det går Hjärta

    Mee: Samma här, har BIM tisdag men har något liknande mensvärk och haft hela veckan så den får gärna starta nu så man kan börja om. 


    När kommer du våga börja testa? jag har beställt hem några testa tidigt och sen några vanliga. 
  • Anonym (mee)
    Hannis1983 skrev 2022-09-02 14:18:00 följande:

     


    inte innan den är sen i så fall, vill inte bli besviken Glad men jag är rätt säker på att det inte skulle ta sig på första försöket efter p-piller har tagit några månader förut innan allt är som det ska igen när jag slutat och då har jag inte slutat för att bli gravid 


    När har du bim? Jag har nån gång mellan den 7-9 sep. Drömde inatt att jag plussade,såklart, eftersom det är det enda jag typ tänker på. Givetvis visade testet negativt imorse. Sist plussade jag på äl+12 har jag för mig. 
  • Anonym (mee)
    sötmummy skrev 2022-09-03 12:45:44 följande:

    Fick lite brunt i trosan förut. E så nervös att smärta ska komma och det ska öka :(


    Åh vad jobbigt, förstår dig! Håller tummarna!
  • Anonym (mee)
    sötmummy skrev 2022-09-03 22:21:55 följande:
    Såg lillbönans hjärta ticka 🥰 de kunde ej säga vad blödningen berodde på. Kanske livmodern o alla kärl. Smärtan e från o till. Men mest pga hon som gjorde vul grävde runt för leta efter mina äggstockar. 
    Hade lite  socker i urinen men blodproven var bra. Så bvr gå t mvc o ta nytt prov. Så ja ej utvecklar graviddiabetes. Tack för stöd
    Vad skönt att höra! Och att du fick hjälp, här där jag bor är det svårt att få vul eller ul tom när man har en blödning.
  • Anonym (mee)
    Hannis1983 skrev 2022-09-03 11:24:08 följande:

     


    5/9 ungefär tror jag, men det är bara andra månaden med normal cykel efter p-piller så svårt att säga exakt. När jag käkade pillren hade jag mellan 30-45 dagar cykel så ser fram emot mensen nu för att se vart den landar. Brukade ha 28-29 dagar innan jag började med pillren Tyst


    Ska du testa idag eller avvakta? Jag var nära på att testa för jag har ett sånt där testa tidigt test, funderar på att göra det imorn istället. Eller bara försöka hålla mig :S
  • Anonym (mee)
    sötmummy skrev 2022-09-05 14:38:35 följande:

    Anonym(mee) oo kan du ej testa ett sånt tidigt?:)


    Jo men det kommer kännas så jobbigt om det är negativt, kommer det visserligen göra på bim eller efter med.. Fast på bim eller efter kan man ge upp hoppet rätt bra och ställa om. 

    Jag kommer med största sannolikhet testa imorn :S. Sjukt nervös. 
    Hoppas Hannis1983 får plus idag :)
Svar på tråden 39 och planera barn